Khamis, 15 Januari 2009

Apa-apa Aje..

Orang lain sempat 'update' blog..tapi saya ni bukan tak mahu update asal saja mahu update ada-ada aje 'mata' yang memandang dan buat sibuk.Nak buat guane, mujurlah blog ni ada orang tolong buat..

1. Saya ingin sekali mengucapkan selamat kembali ke sekolah untuk anak-anak tersayang khususnya Nuzul Badree yang akan ke SHAMS. Abah harap awal tahun ni kenalah beringat-ingat akan peperiksaan PMR yang akan menjengah ujung tahun ini.

2. Juga tidak lupa saya mengucapkan selamat menjalani KPLI untuk adik ipar Muhammad Auzan Hj Muhammad yang agak sayang hendak tinggalkan 'business kulat'nya. Abang mizi harap kursus betul-betul dan ikhlas hati. Ingat pekerjaan 'guru' juga tugas yang mulia dan murni, asalkan kita ikhlas melakukannya.

3. Peristiwa menyayat hati juga menjadi muqaddimah tahun ini bagaimana bangsa Israel laknatullah tanpa rasa belas ihsan membunuh banyak nyawa yang tidak berdosa seperti kanak-kanak, wanita, orang tua..malah menghancurkan tempat-tempat awam yang sepatutnya diberi perlindungan seperti hospital, rumah-rumah ibadat dan macam-macam lagi.

4. Mengenai keputusan PMR pula..tahniah kepada sekolah-sekolah yang dapat melahirkan ramai calon 'straight A's'..SMK Kuala Besut??Alhamdulillah ada seorang buat pengubat. Tapi, PMR baru langkah permulaan sebenarnya. Ada yang masih bersedih kerana tidak mencapai target.Tak apalah..usaha dan usaha dan usaha lagi. Saya teringat kata-kata isteri saya..Beliau kalau memberi kata cukup bermakna, "perjalanan kita masih panjang, gagal sekali bukan bermakna gagal untuk selama-lama. Kita MESTI yakin dengan qada' dan Qadar Allah SWT".Walau apapun tahniah kepada yang berjaya dengan cemerlang.

5. Alhamdulillah, hujan juga masih belum reda. Tetapi jika dibandingkan dengan Palestine tentulah kita lebih selamat kerana kerana kita dihujani hujan dari langit sedangkan mereka dihujani dengan peluru dan bom-bom. Ya Allah!! Aku mohon petunjuk dan hidayatMu..hancurkanlah tentera-tentera Israel sebagaimana Kau turunkan burung-burung Ababil dari syurgaMu. Tidak sampai hatiku melihat kebiadapan mereka terhadap umat Islam saudara seagamaku.

Jumpa lagi.

Tiada ulasan: